1 Şubat 2016 Pazartesi

Cursed Child yapımcılarından: ‘Harry Potter’da her şey Mümkün’


Londra Saray Tiyatrosu’nun içi


Orlando’daki Bir Harry Potter Şenliği katılımcıları için özel olarak çekilen videoda, ‘Harry Potter and the Cursed Child’ yapımcıları fanlara Londra Saray Tiyatrosu oditoryumunu gösterdi.

Batı Ucu’nun ünlü gösterim yerinde yapımcılar Sonia Friedman ve Colin Callender’la yaptığımız konuşmada, ekibin sekizinci Harry Potter hikayesini sahneleme çalışmaları hakkında birkaç yeni şey öğrenebildik.


Friedman’ın söylediğine göre: ‘Yapım aşamasının çok başlarında J.K. Rowling, Jack Thorne ve John Tiffany’nin oluşturduğu hikaye taslağına baktığımızda, onlara zorlu bir görev verip “İki bölüme ayırmak ister misiniz?” dedik.’

Jack, John ve J.K. Rowling bu fırsatı havada kaptıp, Friedman’e ‘Olur mu?’ diye sormuşlar. Aldıkları cevap ne mi olmuş? ‘Harry Potter’da her şey mümkün.’

Yönetmen John Tiffany

Gösterim yerinin kendisi Londra için bir sembol, şehrin önemli bir simgesi. Bu eşsiz yapımın sahneleneceği yer olarak bu tiyatroyu belirlemek Friedman’ın söylediğine göre ‘bariz bir seçim’.‘Bu tiyatro olağanüstü bir gizeme sahip. Gotik tarzda – burada bulunmak Hogwarts’a gelmek gibi. Gösteriyi yapabileceğimiz uygun başka bir yer yoktu.’

Şehrin simgesi Saray Tiyatrosu, Londra Batı Ucu’nun göbeğinde

Gösterinin perde arkasında çalışan yaratıcı ekibin kimi üyelerini ucundan görebildik, bunlardan bazıları ekibin başındaki Steven Hoggett, sahne tasarımcısı Christine Jones ve fon müziğinin bestecisi kompozitör Imogen Heap.

Kompozitör Imogen Heap ‘Cursed Child’ fon müziği üstünde çalışırken

Yapımcılar her ne kadar Şenlik’e katılmayı ‘çok istese de’ Saray Tiyatrosu bu yaz perdelerini açmadan önce yapmaları gereken çok iş var.

Bu arada Friedman hayranlara dört gözle ‘çokça iniş çıkış ve şaşırtmaca’ beklemelerini söylüyor, ayrıca şüphesiz ‘sadece tiyatroda gerçek anlamıyla deneyimleyebileceğiniz hop oturup hop kalkma heyecanına’ da hazırlanabilirmişiz.

‘Harry Potter and the Cursed Child’ yapımcıları Sonia Friedman ve Colin Callender

Harry Potter and the Cursed Child, J.K. Rowling, Jack Thorne ve John Tiffany’nin ortak yazdığı özgün bir hikayeye dayanıyor ve Temmuz itibariyle Londra Batı Ucu Saray Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Son durum Cursed Child'ın Mayıs 2017’ye kadar Londra Saray Tiyatro’sunda olduğu yönünde. Mart-Mayıs 2017 Perşembe ve Cuma günleri, şimdilik en müsait zaman aralığı.

Gösteri bu yaz sahneye konulmadan önce, haftalık ve günlük çekilişlerle son dakika bilet satışları da gerçekleşecek.

Saray Tiyatrosu oditoryumu