22 Ekim 2015 Perşembe

Asa Ağaçları, Birinci Bölüm (A-J)


Asa ağaçlarının özellikleri ve yetenekleri hakkında verilen açıklamalar, çoğunluğun dünyadaki en iyi asa yapımcısı olarak kabul ettiği Mr Garrick Ollivander’ın, uzun meslek hayatı boyunca aldığı notlara dayanmaktadır. Göreceğiniz üzere, Mr Ollivander asa ağaçlarının insanlarınkine benzer bir idrak yeteneğine ve seçim yapabilme kabiliyetine sahip olduğuna inanır.

Mr Ollivander’ın asa ağaçları üzerine paylaştığı notlar şu yönde:

Her bir asa eşsizdir, karakteristik özelliklerini yapıldığı ağaçtan ve özünün geldiği sihirli canlıdan alır. Buna ek olarak, asalar ideal sahipleriyle eşleştikleri andan itibaren kullanıcılarına yeni şeyler öğrettikleri gibi, onlardan bazı şeyler de kapar. Sonradan öğrendikleri karakteristik özellikleri barındırmayan bu bilgiler; en etkili bulduğum asa ağaçları hakkında genel notlardır ve belli bir asanın özellikleri olarak algılanmamalıdır.

Ağaçların çok azı asa yapımına uygun niteliktedir (tıpkı insanların çok azının sihir yapabilme yeteneğine sahip olması gibi). Bu özel ağaçları ayırt edebilmek yılların tecrübesinden geçse de yaprakların arasında bir Kabuluk* yuvasına rastlamak, alelade ağaçlarda asla yaşamadıkları bilindiğinden, işinizi bir hayli kolaylaştırır. Asa türleri hakkındaki bu notlar temel bilgilerden öte görülmemeli, neticede asa yapımı hayat boyu sürecek kadar engin bir zanaat, ben de yaptığım ve sahibine ulaştırdığım her bir asa ile yeni şeyler öğrenmeye devam ediyorum.

Abanoz 
Ebony
Bu kapkara asa ağacı etkileyici görüntüsünün yanı sıra, her tür saldırı büyüsüne ve Biçim Değiştirme’ye olan yatkınlığıyla ünlüdür. Abanoz kendine güvenen kişilerin elinde halinden memnundur. Bu asaların genelde uyumsuz, başına buyruk, toplumdan dışlanmayı sorun etmeyen sahiplerine; hem Zümrüdüanka Yoldaşlığında, hem de Ölüm Yiyenler arasında rastlayabilirsiniz. Tecrübelerime dayanarak, inançlarından hiçbir koşulda vazgeçmeyen, amaçlarından azıcık olsun sapmayan bireylerin, bu asa için en mükemmel sahipler olduklarını söyleyebilirim.


Akasya 
Acacia
Sahipleri dışında biri tarafından kullanıldıklarında kolay kolay sihir yapmadıklarını ve üstün yetenekli büyücülerin ellerinde değillerse performanslarını tam olarak sergilemediklerini gözlemlediğim çetrefilli asaların yapıldığı, oldukça sıra dışı bir ağaç. Seçicilikleri uygun sahipler bulmalarını bir hayli zorlaştırır. Bu nedenle, gösteriş olsun diye yapılan şatafatlı büyülere uygun olmayan akasya asalardan, gereken inceliğe sahip cadı ve büyücüler belki gelir diye, çok az sayıda bulundururum. Doğru eşleştirilmiş bir akasya asa en az diğer asalar kadar güçlüdür ama ne yazık ki alışılagelmişin dışındaki huyları, hak ettikleri değeri görmelerini çoğunlukla engeller.


Akçaağaç 
Maple
Gözlemlerimde sıklıkla rastlarım ki Akçaağaç asaların seçtiği büyücüler, doğuştan gezgin ya da kâşiftir; bu asalar dört duvar arasında kalmayı sevmez, cadı veya büyücülerinde tutku görmek isterler aksi halde ürettikleri büyü kaba ve ruhsuz olur. Yeni mücadelelere giriştiğinde ve sürekli mekân değiştirdiğinde, bu asa adeta parlar; kullanıcısıyla birlikte güç ve mevki yönünden ışıldarken kendini cilalar. Güzel ve caziptir, asa yapımına uygun Akçaağaçlar uzun yıllardır en pahallı ağaçlardandır. Büyük işler başarmalarıyla bilindiklerinden, Akçaağaç’tan bir asaya sahip olmak eskiden beri prestij göstergesidir.


Alıç 
Hawthron
Asa yapımcısı Gregorovitch alıçla ilgili ‘garip, tutarsız, en az hammaddesi kadar akla mantığa uymayan asalar ortaya çıkarıyor, başka hangi ağaç yaprakları ve meyvesi şifalı olduğu halde dalını kestiğiniz an ölüm gibi kokar’ diye yazmıştı. Gregorovitch’in vardığı pek çok hükme katılmamakla birlikte, alıç asaların en az ona uygun sahipler kadar, esrarengiz ve kafa kurcalayan bir mizaca sahip oldukları hakkında hemfikiriz. Alıç asalar şifa büyülerine özel bir yatkınlık gösterse de, lanetler konusunda da başarılıdır ve sıklıkla gözlemlerim ki, kendi içinde çatışma yaşayan veya zor bir dönemden geçen cadı ve büyücüler için üretilmiş gibidirler. Alıç bir asaya hakim olmak zor iştir, bu nedenle onları, sadece yeteneğini kanıtlamış cadı ve büyücülerin ellerine emanet edebilirim, aksi halde tehlikeli sonuçlar doğabilir. Alıç asaların atlanmaması gereken bir diğer tuhaflığı ise şu: yapacağınız hatalı bir büyü, geri seker.


Armut 
Pear
Altın tonlarına sahip bu ağaçtan olağanüstü sihir yeteneğine sahip asalar çıkar. Güçlerini özellikle, cana yakın, cömert ve bilge kişilerin ellerinde gösterirler. Gözlemlerime göre armut ağacından asa kullananlar sevilen ve sayılan kişilerdir. Armut ağacı asaların Karanlık bir cadı veya büyücü tarafından kullanıldığına bir kez bile rastlamadım. En dayanıklı asalardan biridir, uzun yıllar boyunca sık sık kullanılsalar bile yeni gibi kaldıklarını söyleyebilirim.


Asma 
Vine
Druidler,** bitki hücrelerine sahip her şeyi ağaç olarak görürlerdi, özel bir yapıya sahip bu asma asaları üretmek memnuniyetle devam ettirdiğim bir gelenek. Asma liflerine sahip asalara sık rastlanmaz ve dikkatimi çektiği üzere sahipleri genelde; kendilerinden büyük bir şeyin izini süren, alışılagelmişin dışında bir bakış açısına sahip, sık sık en yakınlarını bile şaşırtacak işler yapan cadı ve büyücülerdir. Bu asanın kendini, kimseyle paylaşmadıkları derinlikte bir karaktere sahip kişilere, daha yakın hissettiğini söyleyebiliriz, diğer asalara kıyasla uygun kullanıcılarını saniyesinde seçmekte daha hassastır. Değerli kaynaklar: olası sahiplerinin, sadece kapıdan içeri adım atmasının bile, asmadan asaların sihirli titreşimler yaymaları için yeterli olduğunu söyler ve ben bu mucizevi olayın gerçekliğine dükkanımda iki kez tanık oldum.


Batı Çınarı 
Sycamore
Batı çınarından yapılma asalar maceradan maceraya atılmak ister, yeni deneyimler yaşamak için sabırsızlanır ama sıradan işlerde kullanılmaları halinde mükemmelliklerini yitirirler. Bu hoş asaların acayipliği ‘canlarının sıkılmasına’ olanak sunduğunuz takdirde kendilerini yakmaları. Orta yaşlara gelen nice cadı ve büyücü, yıllar yılı terliklerini giymek için kullandıkları sadık asalarının günün birinde alev aldığını görüp hayal kırıklığı yaşamıştır. Anlatılanlardan kavrayacağınız gibi Batı çınarından asalar için en doğru eşleşme, meraklı, hayat dolu ve maceraperest kişiler olacaktır. Bu özelliklere sahip birinin ellerinde, hakkıyla onu dünyanın en aranan asalardan biri yapan gelişme ve uyum yeteneğini sergiler.


Ceviz 
Walnut
Üstün zekalı cadı ve büyücülere uygun bir asa ararken ceviz ağacı olanlardan başlanması gerekir çünkü on müşteriden dokuzu aradığı asayı bulacaktır. Sihirde yenilikler yaratanların ve mucitlerin elinde gördüğünüz asalar çoğunlukla ceviz ağacındandır; her alanda yetenekli, kolay adapte olabilen, güzel bir asadır. Unutulmaması gerekir ki, bazı ağaçları idare edebilmek zordur, doğalarına aykırı büyüler yapmamak konusunda ısrarcı olabilirler ancak ceviz asalar, sahiplerini kabullenmişlerse, gerekli zekayı hissetmesi koşuluyla, istenen her türlü büyüyü gerçekleştirecektir. Bu yönleriyle vicdanı körelmiş cadı ve büyücülerin ellerinde son derece ölümcül bir silaha dönüşürler, zira asa ve büyücüsü son derece sağlıksız bir ilişkiye sürüklenebilir.


Çam 
Pine
Paralel lifli çam ağacı asalar sadece özgür, kendine has, yalnızlıktan hoşlandığı düşünülen, ilgi çekici ve muhtemelen esrarengiz bireyleri efendisi olarak ister. Yaratıcı yollarla kullanılmaktan hoşlanırlar ve bazı asaların aksine yeni yöntemlere ve büyülere sorun çıkarmaksızın uyum sağlar. Çok sayıda asa yapımcısı, çam asaların uzun bir ömür sürecek büyücüleri sezebildikleri ve onların elinde yeteneklerini en iyi şekilde gösterebildikleri konusunda ısrar eder. Ben de çam asasını ustaca kullanan birinin genç yaşta öldüğüne hiç şahit olmadığımdan, bu görüşün gerçekliğini doğrulayabilirim. İş sözsüz büyülere geldiğinde en hassas asalardandır.


Çobanpüskülü 
Holly
Az rastlanan asa ağaçlarından biri çobanpüskülüdür; korumacı oldukları ezelden beri söylenegelir, hiddetinin ve tez canlılığının üstesinden tek başına gelmekte güçlük çeken büyücülerin ellerinde, hallerinden son derece memnundurlar. Buna ek olarak çobanpüskülünden asaların, tehlikeli görevler ve çoğu zaman da manevi arayışlar içinde olan kişileri seçtiklerine sıkça rastlanır. Sağlayacağı performans, özündeki materyale bir hayli bağlı olan asaların başındadır, Anka kuşu teleğiyle kolay kolay anlaşamadığını herkes bilir. Çobanpüskülünün değişken karakteri, Anka’dan gelen dik başlılık ile zor uyuşur. Bu karışımın kendine uygun bir sahip bulması ender rastlanan bir olaydır ancak gerçekleştiğinde onları hiçbir şey durduramaz.


Defne 
Laurel
Defne ağacından asaların şereflerine leke sürecek büyüler yapmadıkları söylenir. Yine de bu asalardan, şanlı görevler (bu asaya yaraşan büyücülerin özel hedefleri) sırasında, oldukça güçlü ve bazen de ölümcül büyüler çıktığını biliyorum. Bunu hak etmedikleri halde kimi zaman dönek şeklinde nitelendirilirler. Defne asalar tembel kullanıcılara tahammül edemez, üşengeçlik sezdikleri an, yeni bir sahibi hiç zorluk çıkarmadan güle oynaya kabulleneceklerdir. Ortada böyle bir durum yoksa, ilk sahiplerine memnuniyetle, sonsuza kadar bağlı kalırlar ve bir cadı veya büyücü onları çalmaya girişirse, sevilesi tuhaf bir özellikleri olan yıldırım büyülerini gerçekleştirirler.


Dişbudak 
Ash
Dişbudak asalar esas sahiplerine derin bağlılık hisseder, güçlerini ve becerilerini kaybetmelerini önlemek adına, kimseye verilmemeleri ya da hediye edilmemeleri gerekir. Özü tek boynuzlu at kılı olan dişbudak asalarda bu durum daha net gözlenir. Asaların detaylıca incelenmediği geçmiş zamanlardan kalma hurafeler arasında üvez, kestane, dişbudak ve fındıkla ilgili çok eski tekerlemenin (üvez dedikoducudur, kestane tembel, inatçıdır dişbudak, fındık ise inler) bir parça da olsa gerçeklik barındırdığını düşünüyorum. Tecrübelerim ışığında, dişbudak asaya en uygun kişilerin; inançları ve hedefleri yolunda en ufak sapma göstermeyen cadı ve büyücüler olduğunu söyleyebilirim. Bu saygıdeğer ağaçtan bir asa denemek konusunda sıklıkla ısrarcı olan küstah veya kendine fazla güvenen cadı ve büyücülere gelince, aldıkları sonuçtan memnun kalmayacaklardır. Dişbudağa uygun kişilerin azimli ve cüretkar olduğu doğru ama bu, haddini bilmez ahmaklara göre bir asa değil.


Elma 
Apple
Elma ağacından yapılma asalar çok fazla üretilmez. Gözü yükseklerde olanlara uygun düşen bu güçlü asalar, Kara büyü yapmaları gerektiğinde yetersiz kalır. Elma ağacından bir asa tarafından seçilmek, sevgi dolu uzun bir ömre yorumlanır, ben de kendilerine özgü güçlü bir çekiciliğe sahip müşterilerimin dükkanımdan genelde elma bir asayla, memnun bir yüzle ayrıldıklarını gözlemledim. Diğer sihirli canlılarla, onların dilinde iletişim kurabilme becerisine sahip ender kişilerin elinde, çoğunlukla elma ağacından bir asa vardır. Denizhalkı: Dilleri ve Görenekleri Üzerine Kapsamlı Bir İnceleme kitabının ünlü yazarı Dylan Marwood bu sıra dışı yeteneğe sahip elma asa kullanıcılarından biridir.


Fındık 
Hazel
Çoğunlukla sahiplerinin ruh halini yansıtan fındık ağacından asalar, oldukça hassastır. Bilhassa kendini tanıyan ve duygularına söz geçirebilen kişilerin ellerinde güçlüdürler. Hislerini kontrol etmekte zorlananlar ellerinde bu asa varken dikkatli olmalıdır, kullanıcıları öfkeden kendilerini kaybettiğinde ya da derin bir hayal kırıklığı yaşadığında durumdan etkilenen asa, aldığı enerjiyi, ön göremeyeceğiniz bir şekilde dışa vuracaktır. Çıkarabildikleri bu sıkıntı, olumlu yanlarına kıyasla hiçbir şeydir. Usta ellerde etkileyici büyüler yapabilirler ve efendilerinin hayata veda etmesi halinde, duydukları derin bağlılıkla ‘solarlar’ (yani asa tüm büyüsünü salar ve sihir yapmayı reddeder. İş görür vaziyette tutabilmek için, asanın özünü ayırıp, yeni bir ağaca yerleştirmeniz gerekir. Tek boynuzlu at kılına sahip asalarda işin rengi değişir; kurtulmaları hemen hemen imkansızdır, sahibiyle birlikte onlar da ‘ölür’) Fındık asalar aynı zamanda, yer altı sularını algılamak gibi benzersiz bir özelliğe sahiptir, gözünüzle göremediğiniz pınarların ve kuyuların yakınından geçerken, damla şeklinde gümüşi dumanlar çıkarırlar.


Gümüşi Ihlamur 
Silver Lime
Bu sıra dışı ve oldukça etkileyici asa materyali, on dokuzuncu yüzyılda oldukça revaçtaydı. Talep arzı aştı ve iş ahlakı olmayan asa yapımcıları ucuz odunları boyayıp gümüşi ıhlamurdan bir asa almaya çalışan müşterilerine kakaladı. Gümüşi ıhlamurun bu kadar aranıyor olmasının ardında yatan neden olağanüstü güzelliğinin yanı sıra, gizemlerle dolu iki sihir dalına, kehanet ve Zihnifende en uygun asa olmasıydı; bu da asanın sahiplerine, hatırı sayılır ölçüde prestij kazandırıyordu. Talebin doruklarda olduğu günlerde, asa yapımcısı Arturo Cephalopos, gümüşi ıhlamur ağacından asaların, nesnenin ötesini göstermekle tek bağlantısının ‘dükkanına doldurduğu ıhlamur asalardan kar sağlamaya çalışan, Gerbold Ollivander (kendi öz dedem) gibi satıcıların çıkardığı bir söylentiden’ ibaret olduğunu iddia etti. Ancak Chephalopos uyduruk bir asa üreticisiydi ve çok cahidi; kahin olsun ya da olmasın, bu işi sürdüremediğini görmek, kimseyi şaşırtmadı.


Gürgen 
Hornbeam
Kullandığım asa gürgen ağacından olmakla beraber, abartmadan söyleyebilirim ki; bu asaların belirleyeceği yoldaş; hayatını adayabileceği gerçek bir tutkuya sahip cadı ve büyücülerdir; kimileri bunu takıntı olarak nitelendirir (şahsen ben ‘muhayyile’ lafını tercih ediyorum). Gürgen asa kullanıyorsanız ekmeğinizi muhtemelen bu sevdiğiniz şeyden kazanırsınız. Sahiplerinin sihir yaparken izledikleri yola en hızlı uyum sağlayan asalar arasında zirveye oynarlar. Karakterinizi o kadar çabuk sahiplenir ki, bir başkası onları çok basit bir büyü için bile kullanmakta güçlük çeker. Ayrıca gürgen asalar, kullanıcılarının çizdiği ahlak sınırlarını, nereye varırsa varsın, benimser; efendilerinin prensiplerine uymayan şeyler yapmayı - ister iyilik için olsun ister kötülük – reddederler. Diğerlerinden daha incelikli, hisleri olan asalardır.


Güvem 
Blackthorn
Asa yapımı için son derece sıra dışı bir ağaç olan güvem; savaşçılara uygun düşmesiyle bilinir ve bu kesinlikle katıldığım bir görüştür. Sahipleri illa Karanlık Sanatlara ilgi duyacak diye bir şey yok (lakin Kara büyücüler bu asanın muazzam gücünden son derece memnun kalır) hem Seherbazların, hem de Azkaban’a düşenlerin elinde rastlayabileceğiniz bir asadır. En güzel meyvesini çetin soğukların ardından veren, tehlikeli dikenlerle kaplı güvem dallarından yapılma asaların ilginç yanı; sahipleriyle güçlü bir bağ kurabilmeleri için, onlarla birlikte hayati bir tehlike veya çok zor bir durum atlatmaya ihtiyaç duymaları. Bu şartı sağladığınızda güvem asa hayal edebileceğinizden bile daha vefalı ve sadık bir yardımcıya dönüşür.

*Kabuluklar (İngilizce orijinali: Bowtrukle) ağaç dallarına benzeyen, otuz santimden kısa bir vücuda sahiptirler. Bu nedenle ağaçların üzerindeyken fark edilmeleri zordur. Yuva belledikleri ağacı korumak adına tehdit olduğunu düşündükleri kişinin gözlerini uzun, sivri parmaklarıyla oydukları görülmüştür. Böcekle beslenirler, birisinin oturduğu ağaçla bir işiniz varsa dikkatlerini tahta bitiyle dağıtabilirsiniz.

**Tarihi açıdan, Britanya adalarının ilk sakinleri olan Keltler’in dinle iç içe olan alimleri Druid olarak adlandırılır. Harry Potter aleminde buna ek olarak, asa yapımındaki ustalıklarıyla bilinirler.

İkinci bölüme gitmek için TIK.

1 Ekim 2015 Perşembe

Görünmezlik Pelerini'nin Kullanışlı Olduğu 7 An

Bir Noel sabahı Harry, babasının Görünmezlik Pelerini’nini gizemli bir şekilde yatağının ayak ucunda bulduğu an, onun ne kadar özel olduğunu anlamıştı.

Pelerinin en temel ve en sinsi kullanımı, bazı konuşmaları yakalanmadan dinlemekti ama kimi kilit noktalarda çok yararlı olmuşluğu da vardır. İşte Harry’nin bu etkileyici sihirli nesneye sahip olmaktan memnun olduğu 7 an.


1. Lucius Malfoy, Hagrid’in kulübesindeyken

Hagrid’in kulübesinde Harry ve Ron, Lucius Malfoy’un uğursuz, soğuk sesini duydular. O an keşfettiler ki Sihir Bakanı Cornelius Fudge, Hagrid’i haksız yere Azkaban’a gönderiyor ve Dumbledore’un Okul Müdürlüğü elinden alınıyordu.
‘Çok üzücü bir durum, Dumbledore,’ dedi Mr Malfoy ağır ağır. Bir parşömen çıkardı. ‘Ama yönetim kurulu üyeleri artık çekilmen gerektiği görüşünde. Bu bir Uzaklaştırma Emri – üzerinde on iki imzayı da bulacaksın. Korkarım senin artık becerini kaybetmeye başladığın görüşündeyiz. Şimdiye kadar kaç saldırı oldu? Bu öğleden sonra iki tane daha oldu, değil mi? Bu gidişle Hogwarts'ta hiç Muggle çocuğu kalmayacak ve hepimiz bunun okul nasıl korkunç bir kayıp olacağını biliyoruz.’
Harry Potter ve Sırlar Odası

2. Üçbüyücü Turnuvası sırasında, ejderha kafeslerinin yakınlarında

Hagrid birinci görevde işine yarayabilecek bir şey göstermek için Harry’yi kulübesine çağırdı, tabi pelerininin altında kalıp kimseciklere görünmemesi gerekiyordu.
Hagrid öne düşüp Madam Maxime'i bir ağaç öbeğinin çevresinden döndürdü, sonra durdu. Harry koşarak yanlarına gelmişti. Bir an için şenlik ateşleri gördüğünü, insanların bu ateşlerin çevresinde koşturduklarını sandı – sonra da ağzı açık kaldı.
Ejderhalar. Dört tane yetişkin, muazzam büyüklükte, kötücül görünüşlü ejderha, çevresi kalın kerestelerle çevrilmiş bir bölme içinde arka ayaklarının üzerinde dikilmiş, kükrüyor ve burunlarından soluyorlardı. Yerden on beş metre yüksekliğe kadar uzanan boyunlarının ucundaki ardına kadar açık, sivri dişli ağızlarından karanlık gökyüzüne ateş selleri fışkırıyordu.
Harry Potter ve Ateş Kadehi

3. Gecenin bir vakti Hogwarts’ta

Ayağı tuzaklı bir basamakta sıkışmış olan Harry, Profesör Snape’in Flich’e birilerinin iksir malzemeleri bulmaya çalıştığını anlatmasına kulak misafiri oldu.
‘–ve odamdan geçerken, meşalelerin yandığını, bir dolap kapısının da aralık olduğunu gördüm! Biri odamı karıştırmış!’
‘Ama Peeves bunu yapamaz ki –‘
Snape, ‘Yapamayacağını biliyorum, Filch!’ diye yine tersledi hademeyi. ‘Ben odamı yalnızca büyücülerin açabileceği sihirli bir mühürle kapalı tutarım!’
Harry Potter ve Ateş Kadehi

4. Knockturn Yolu’nda

Harry, Ron ve Hermione orda dolaşırken görülmek istemez – ama Borgin ve Burkes’te gizli planlar yapan Draco Malfoy’u dinlemek için tam da orada olmaları gerek.
Borgin’e doğru yürüdü ve görüntü, vitrinli bir dolap tarafından engellendi. Harry, Ron ve Hermione onu görüş alanlarında tutmak için yanlamasına kaydılar, ama hepsinin görebildiği tek şey çok korkmuş görünen Borgin’di.
‘Birisine söylersen,’ dedi Malfoy, ‘gereken cezayı alırsın. Fenrir Greyback’i biliyorsun değil mi? Bir aile dostudur. Ara sıra tüm dikkatini bu probleme verip vermediğinden emin olmak için uğrayacak.’
Harry Potter ve Melez Prens

5. Hogwarts Ekspresi’nde

Gizlice Draco’nun kompartımanına giren Harry, böbürlenerek bir sonraki yıl Hogwarts’a gelmeyebileceğini anlatan Slytherin’liyi dinlemek için tam vaktinde ordaydı.
‘Seneye Hogwarts’ta bile olmayabileceğini söylerken neyi kastediyorsun?’ dedi içerleyerek, Malfoy’un saçlarına çekidüzen vermeyi bir anda kesen Pansy.
‘Asla bilemezsin,’ dedi Malfoy yapmacık bir gülümsemeyle. ‘Ee… daha iyi ve daha büyük yerlerde olabilirim.’
Pelerininin altından parmaklı bagaj raflarından birine çöken Harry’nin kalbi delicesine çarpıyordu. Bakalım Ron ve Hermione buna ne diyecekti? ... Pansy aptallaşmış bir şekilde Malfoy’un saçlarıyla yavaşça oynamaya devam etti.
‘Demek istediğin – O mu?’
Harry Potter ve Melez Prens

6. Boş sınıfın dışında

Profesör Snape’in Draco’ya gizli planı için yardım teklif etmesini ve şaşırtıcı bir şeyi açıklamasını dinlemiştik.
‘Beni dinle,’ dedi Snape, şimdi sesi o kadar alçaktı ki Harry duyabilmek için kafasını anahtar deliğine iyice bastırdı. ‘Sana yardım etmeye çalışıyorum. Seni koruyacağıma dair annene söz verdim. Kırılmaz Yemin kurduk, Draco –’
Harry Potter ve Melez Prens

7. Astronemi Kulesi’nde

Dondurma Büyüsü’nün etkisiyle hareketsiz ve görünmez vücudunun içinde esir düşmüş Harry, Malfoy, Snape ve Ölüm Yiyenlerin arasında geçenlere sadece dinleyici kalabildi.
Snape hiçbir şey söylemedi ancak öne yürüdü ve Malfoy’u sertçe yolundan kenara itti. Üç Ölüm Yiyen de hiçbir şey demeden geri çekildiler. Kurtadam dahi korkmuş görünüyordu.
Snape bir an için gözünü dikip Dumbledore’a baktı, zalim yüzünün her çizgisine iğrenme ve nefret kazınmıstı.
‘Severus... lütfen...’
Snape asasını kaldırdı ve direk Dumbledore’a doğrulttu.
‘Avada Kedavra!’
Harry Potter ve Melez Prens