1 Ekim 2015 Perşembe

Görünmezlik Pelerini'nin Kullanışlı Olduğu 7 An

Bir Noel sabahı Harry, babasının Görünmezlik Pelerini’nini gizemli bir şekilde yatağının ayak ucunda bulduğu an, onun ne kadar özel olduğunu anlamıştı.

Pelerinin en temel ve en sinsi kullanımı, bazı konuşmaları yakalanmadan dinlemekti ama kimi kilit noktalarda çok yararlı olmuşluğu da vardır. İşte Harry’nin bu etkileyici sihirli nesneye sahip olmaktan memnun olduğu 7 an.


1. Lucius Malfoy, Hagrid’in kulübesindeyken

Hagrid’in kulübesinde Harry ve Ron, Lucius Malfoy’un uğursuz, soğuk sesini duydular. O an keşfettiler ki Sihir Bakanı Cornelius Fudge, Hagrid’i haksız yere Azkaban’a gönderiyor ve Dumbledore’un Okul Müdürlüğü elinden alınıyordu.
‘Çok üzücü bir durum, Dumbledore,’ dedi Mr Malfoy ağır ağır. Bir parşömen çıkardı. ‘Ama yönetim kurulu üyeleri artık çekilmen gerektiği görüşünde. Bu bir Uzaklaştırma Emri – üzerinde on iki imzayı da bulacaksın. Korkarım senin artık becerini kaybetmeye başladığın görüşündeyiz. Şimdiye kadar kaç saldırı oldu? Bu öğleden sonra iki tane daha oldu, değil mi? Bu gidişle Hogwarts'ta hiç Muggle çocuğu kalmayacak ve hepimiz bunun okul nasıl korkunç bir kayıp olacağını biliyoruz.’
Harry Potter ve Sırlar Odası

2. Üçbüyücü Turnuvası sırasında, ejderha kafeslerinin yakınlarında

Hagrid birinci görevde işine yarayabilecek bir şey göstermek için Harry’yi kulübesine çağırdı, tabi pelerininin altında kalıp kimseciklere görünmemesi gerekiyordu.
Hagrid öne düşüp Madam Maxime'i bir ağaç öbeğinin çevresinden döndürdü, sonra durdu. Harry koşarak yanlarına gelmişti. Bir an için şenlik ateşleri gördüğünü, insanların bu ateşlerin çevresinde koşturduklarını sandı – sonra da ağzı açık kaldı.
Ejderhalar. Dört tane yetişkin, muazzam büyüklükte, kötücül görünüşlü ejderha, çevresi kalın kerestelerle çevrilmiş bir bölme içinde arka ayaklarının üzerinde dikilmiş, kükrüyor ve burunlarından soluyorlardı. Yerden on beş metre yüksekliğe kadar uzanan boyunlarının ucundaki ardına kadar açık, sivri dişli ağızlarından karanlık gökyüzüne ateş selleri fışkırıyordu.
Harry Potter ve Ateş Kadehi

3. Gecenin bir vakti Hogwarts’ta

Ayağı tuzaklı bir basamakta sıkışmış olan Harry, Profesör Snape’in Flich’e birilerinin iksir malzemeleri bulmaya çalıştığını anlatmasına kulak misafiri oldu.
‘–ve odamdan geçerken, meşalelerin yandığını, bir dolap kapısının da aralık olduğunu gördüm! Biri odamı karıştırmış!’
‘Ama Peeves bunu yapamaz ki –‘
Snape, ‘Yapamayacağını biliyorum, Filch!’ diye yine tersledi hademeyi. ‘Ben odamı yalnızca büyücülerin açabileceği sihirli bir mühürle kapalı tutarım!’
Harry Potter ve Ateş Kadehi

4. Knockturn Yolu’nda

Harry, Ron ve Hermione orda dolaşırken görülmek istemez – ama Borgin ve Burkes’te gizli planlar yapan Draco Malfoy’u dinlemek için tam da orada olmaları gerek.
Borgin’e doğru yürüdü ve görüntü, vitrinli bir dolap tarafından engellendi. Harry, Ron ve Hermione onu görüş alanlarında tutmak için yanlamasına kaydılar, ama hepsinin görebildiği tek şey çok korkmuş görünen Borgin’di.
‘Birisine söylersen,’ dedi Malfoy, ‘gereken cezayı alırsın. Fenrir Greyback’i biliyorsun değil mi? Bir aile dostudur. Ara sıra tüm dikkatini bu probleme verip vermediğinden emin olmak için uğrayacak.’
Harry Potter ve Melez Prens

5. Hogwarts Ekspresi’nde

Gizlice Draco’nun kompartımanına giren Harry, böbürlenerek bir sonraki yıl Hogwarts’a gelmeyebileceğini anlatan Slytherin’liyi dinlemek için tam vaktinde ordaydı.
‘Seneye Hogwarts’ta bile olmayabileceğini söylerken neyi kastediyorsun?’ dedi içerleyerek, Malfoy’un saçlarına çekidüzen vermeyi bir anda kesen Pansy.
‘Asla bilemezsin,’ dedi Malfoy yapmacık bir gülümsemeyle. ‘Ee… daha iyi ve daha büyük yerlerde olabilirim.’
Pelerininin altından parmaklı bagaj raflarından birine çöken Harry’nin kalbi delicesine çarpıyordu. Bakalım Ron ve Hermione buna ne diyecekti? ... Pansy aptallaşmış bir şekilde Malfoy’un saçlarıyla yavaşça oynamaya devam etti.
‘Demek istediğin – O mu?’
Harry Potter ve Melez Prens

6. Boş sınıfın dışında

Profesör Snape’in Draco’ya gizli planı için yardım teklif etmesini ve şaşırtıcı bir şeyi açıklamasını dinlemiştik.
‘Beni dinle,’ dedi Snape, şimdi sesi o kadar alçaktı ki Harry duyabilmek için kafasını anahtar deliğine iyice bastırdı. ‘Sana yardım etmeye çalışıyorum. Seni koruyacağıma dair annene söz verdim. Kırılmaz Yemin kurduk, Draco –’
Harry Potter ve Melez Prens

7. Astronemi Kulesi’nde

Dondurma Büyüsü’nün etkisiyle hareketsiz ve görünmez vücudunun içinde esir düşmüş Harry, Malfoy, Snape ve Ölüm Yiyenlerin arasında geçenlere sadece dinleyici kalabildi.
Snape hiçbir şey söylemedi ancak öne yürüdü ve Malfoy’u sertçe yolundan kenara itti. Üç Ölüm Yiyen de hiçbir şey demeden geri çekildiler. Kurtadam dahi korkmuş görünüyordu.
Snape bir an için gözünü dikip Dumbledore’a baktı, zalim yüzünün her çizgisine iğrenme ve nefret kazınmıstı.
‘Severus... lütfen...’
Snape asasını kaldırdı ve direk Dumbledore’a doğrulttu.
‘Avada Kedavra!’
Harry Potter ve Melez Prens

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder