30 Eylül 2015 Çarşamba

Neden Bir Hufflepuff’a Aşık Olmalısınız

Draco Malfoy küçümseyen sesiyle ‘Hufflepuff’a seçildiğini düşünsene, tek dakika durmaz, hemen ayrılırdım. Sen olsan ayrılmaz mıydın?’ dediği andan itibaren Hufflepuff Binası ezik bir kimlik edindi.

Hufflepuff, Hogwarts’ın en değeri anlaşılmamış binası. Gryffindor’lular özgüvenle birilerine çıkma teklifi ediyor olabilir. Belki Ravenclaw’lar Kaymakbirası hakkındaki komik esprileriyle istediklerinin gönlünü fethediyor, Slytherin’ler tutkularıyla sevgililerini etkiliyordur ama biz Hufflepuff’ların hepsinden üstün odluğunu düşünüyoruz, nedenlerine gelince…

1. Seçmen Şapka öyle diyor

Birçoğumuzun yanımızda olacak kişinin karakteri hakkında kriterleri vardır. Aradığımız cadı ya da büyücünün etkileyici, zeki ve başarılı olmasını istiyoruzdur.

Peki bu Gryffindor, Ravenclaw veya Slytherin özelliklerini taşıyan biriyle çıkmamız gerektiği anlamına mı geliyor? Hippogriff’lerinizi sağlam bağlayın millet. O kişi aynı zamanda iyi kalpli ve sadık değilse bu özellikler tek başına hiçbir şey ifade etmiyor. Seçmen Şapka’ya kulak verin: ‘Adil, vefalıdır onlar/ Hoşgörülü ve içtendir/ İşten kaçmaz Hufflepuff’lar’ dörtdörtlükler, hı?


2. İyi biri olmakla kalmıyorlar

Kimse Hufflepuff’ın ‘iyilerin’ binası olduğuna karşı çıkmaz. Ama ‘iyi’ lafını genelde karşımızdakinin başka bir özelliği yoksa kullanmaz mıyız? Hufflepuff bundan çok daha fazlası.

Mesela, büyücülük dünyasındaki en havalı karakterlerden biri: Nymphadora Tonks. Şeker pembesi saçları olan bir Metamorfoz’du ve yeni anne olduğu halde Voldemort’a karşı verilen savaşa katıldı. İyi biri olmak sıkıcı olmayı gerektirmiyor.


3. Ah, Cedric Diggory

Hadi hemen Cedric Diggory ile Cormac McLaggen’ı kıyaslayalım. Gryffindor’dan Cormac randevularında Hermione’yi hiç konuşturmayıp sadece kendinden bahsetmişti. Quidditch sahasındaki kahramanlıklarıyla böbürlenip ne kadar, öhöm, atılgan olduğunu anlatmıştı.

Hufflepuff’tan Cedric Diggory’nin övünecek pek çok şeyi var: o bir Sınıf Başkanı, Hufflepuff Quidditch Takımı’nın kaptanı, Ateş Kadehi’nin seçtiği Üçbüyücü Turnuvası Hogwarts Şampiyonu, mütevazı, nazik ve pek çok kişi onun bu özelliklerini fark ediyor. Angelina Johnson ona ‘uzun ve yakışıklı olan’ diye sesleniyor ve Katie Bell laf arasında onun ‘güçlü ve sessiz’ olduğundan bahsediyor. Belki Cedric'in kapısında halihazırda bir kuyruk var ama sevilesi daha bir sürü Hufflepuff var. 

4. Hufflepuff’lar kötü bir ayrılıktan sonra Karanlık tarafa geçmezler

Hufflepuff’tan diğer Hogwarts binalarına kıyasla çok daha az Karanlık büyücü çıktı – burdan anlıyoruz ki, zor zamanların üstesinden sağduyuyla geliyorlar. Hiç karşındakini adeta bir Ruh Emici’ye çeviren bir ayrılığın oldu mu?  Sevgilin bir Hufflepuff’sa bunu yaşamazsın.


5. Kapıları herkese açık

Diğer Hogwarts kurucuları ne tür öğrenciler eğitmek istediklerini anlatıp, belli kriterler sıralarken, Helga Hufflepuff: ‘Ben hepsine öğretir, herkese eşit davranırım’ demişti.

Hufflepuff’lar herkesi kabullenir. Muhtemelen seni bir akşam yemeğine davet ederler neticede Hufflepuff Ortak Salonu mutfağın hemen yanında.


6. J.K. Rowling bile Hufflepuff’ların müthiş olduğunu düşünüyor

J.K. Rowling bir zamanlar demişti ki: ‘Hufflepuff pek çok açıdan en sevdiğim bina’

Neden mi? J.K. Rowling, Hufflepuff’ların Hogwarts Savaşı sırasında yaptığına dikkat çekiyor. ‘Savaş kopunca Hufflepuff’lar fiilen kalmayı seçtiler, Gryffindor’ların yaptığı gibi. Biliyoruz ki Gryffindor bir sürü gözükara ve gösterişçi insanla dolu… Anlıyorsunuz ya, cesaret vardır bir de tribünlere oynamak vardır, bazen bu ikisi bir aradadır. Hufflepuff’ların kalma nedeni bu değil. Bir şeyler ispat etmeye çalışmıyorlardı ya da düşünmeden hareket etmiyorlardı. Hufflepuff Binası ruhunu burada görebilirsiniz.’


Bir Hufflepuff olamıyorsan, bir Hufflepuff’la ol.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder