29 Eylül 2015 Salı

Harry Potter and the Cursed Child İki Bölümden Oluşacak

J.K. Rowling Harry Potter and the Cursed Child'ın* iki bölüm halinde sahneleneceğini açıkladı

Jack Thorne’un sahneye uyarladığı tiyatro oyunu J.K. Rowling, Jack Thorne ve John Tiffany’nin birlikte kurguladığı yeni ve özgün bir hikâyeye dayanıyor. Oyunun ilk gösterimi 2016 yazında, Batı Ucu’ndaki Londra Saray Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

24 Eylül 2015’te J.K. Rowling ‘Üstünde çalıştığımız hikâyenin destansı yapısı gereği Harry Potter and the Cursed Child iki bölümde sahnelenecek.’ diye tweetledi.

Tıpkı senin gibi, bizim de bir sürü sorumuz vardı ve şansımıza oyunun yönetmeni John Tiffany ve yazarı Jack Thorne birkaçını yanıtlamaya hazırdı.

BAFTA ödüllü yazar Jack Thorne büyücülük dünyasının derinlerine inme şansına sahip olmaktan çok mutluydu.

‘Hikayeyi iki parçaya ayırmayı kararlaştırdığımızda elbette çok sevindim’ diye anlattı Jack, ‘çünkü karakterlerle daha uzun zaman geçirme fırsatım olacak ve bu büyük bir onur’

‘Harry Potter’ı sahneye taşıyacak bu sıra dışı imkânın bana verildiğine hala inanamıyorum. Bütün Harry Potter kitaplarını ve filmlerini yalayıp yutmuş bir hayran olarak, daha mutlu olamazdım.’

Tony ve Olivier Ödülleri’ni kazanmış yönetmen John Tiffany, tiyatro gösterilerinin öneminin farkında. Harry Potter and the Cursed Child’ın eşsiz bir eser olduğunu düşünüyor, biz de izleyip ona katılmayı bekliyoruz.

‘Daha önce hiç böylesi bir yapımda yer almamıştım. Tiyatroda genelde ya hazır bir metni uyarlarsınız ya da sıfırdan bir oyun yazarsınız. Cursed Child’la, yazılmış en beğenilen kitaplardan birini ve en sevilen karakterleri inceleme, üstelik J.K. Rowling’le birlikte hiç duyulmamış bir hikâye üstüne çalışma şansına sahip olduk, heyecan uyandırıcı’ şeklinde konuştu.

‘Harry Potter hikâyeleriyle gelen heves ve beklentiyi karşılamak adına oyunu iki aşamada sunmaya karar verdik.’

John ve Jack günümüz tiyatro dünyasının en başarılı ve saygı gören iki ismi. J.K. Rowling’in karakterlerini sahneye taşıyacak olmaktan duydukları tatlı tedirginlik bu sıra dışı yeni öykünün onlar için önemini vurguluyor.

‘Umarım hakkını veririz’ diyor Jack. ‘İlk yedi hikâyenin her daim bilincindeyim... Dilerim insanlar bu tiyatro oyununu da kitaplar kadar severler. Her adımımızı bu farkındalıkla atıyoruz.

Eser, yalnızca yazarı ve yönetmeni için çok önemli olmakla kalmıyor, gösteriyi önümüzdeki yaz Londra Batı Ucu’na hazırlamak için bıkmadan çalışan bütün ekip için de çok şey ifade ediyor.

‘Yapımda görev alan pek çok kişi Harry Potter kitaplarıyla büyümüş ya da çocuklarıyla birlikte Harry Potter’la tanışmış’ Jack anlatıyor, ‘onların ‘Harry’ye tekrar kavuşacağımızı hiç düşünmezdik ama işte o burada...’ dediklerini duymak çok heyecan ve gurur verici.’

Harry Potter and the Cursed Child 2016 yazında Londra Batı Ucu’nda olacak, biletler bu sonbahar itibariyle satışta olacak. HarryPotterthePlay.com adresinde yerinizi erkenden ayırtma şansına ulaşabilirsiniz.


Pottermore yeni haberleri, röportajları ve çok daha fazlasını ulaştırmak için burada olacak.

*Lanetin boyutuna hatta olup olmadığına göre Talihsiz Ufaklık/Lanetli Çocuk şeklinde Türkçe’ye çevrilebilir.

1 yorum: