27 Eylül 2015 Pazar

Yeni Pottermore’a Hoş Geldiniz


Söyleyecek çok şey var.

Bu yepyeni internet sitesi de ne? Eskisi nereye gitti? Bu arada Ginny Weasly’in Patronus’u neydi? Üçbüyücü Turnuvası’nın ilk görevinde Harry Potter hangi ejderhayla mücadele etti? ‘Cursed Child’* tam olarak nedir? Sahnelenecek oyunun serinin tamamlayıcısı niteliğinde olmadığından emin misiniz? Eddie Redmayne** nasıl biri? Pottermore ekibi bir şatoda mı çalışıyor?

Senin sormak istediklerin, benim de anlatacak pek çok şeyim var.

Öyleyse bir anlaşma yapalım: sen bu şimşek şeklinde bir yara izi taşıyan büyücüyü ve onun yaşadığı dünyayı sevmeye devam et, ben de içeriden getirebildiğim kadar haber getireyim. İçeriden derken Fantastik Canavarlar’ın setinden, Harry Potter and the Cursed Child’ın sahne arkasından yakalayabildiklerimden bahsediyorum, J.K. Rowling’le ilgili haberler ve yeni yazılarından kısa kesitler de dâhil.

Ama önce, birkaç soruyu yanıtlayalım.

Bu yepyeni internet sitesi nedir?
Bu site, Büyücülük Dünyası’nın dijital kalbi.

Burası, J.K. Rowling’in (evet, büyük bombamız bu!) en taze yazılarını bulabileceğin, sihirli karakterleri, objeleri, büyüleri ve yerleri görüp, kitapları ilk okuduğun zamanları yâd edebileceğin, Dumbledore’un nasihatleri üzerine düşünüp, Newt Scamander hakkında şeyler kurgulayabileceğin, Cursed Child’ın kim olduğunu tahmin etmeye çalışırken, hikayeye tekrar aşık olacağın bir yer ve hatta ÇOK DAHA FAZLASI.

Sitede kaybolup gitmeni öneririm; eğer onları bulacak kadar uzun vakit geçirirsen burası gizlenmiş bir sürü güzel sırla dolu. Şimdilik etrafa bir göz at ve sonra yine gel! Yarın tekrar gel! Ve ondan sonraki gün ve ondan sonraki gün ve onun ardından gelen gün de! Siteye hep yeni bir şeyler ekliyoruz.

Bütün güzel evrenler gibi büyücülük dünyası da büyümeye devam ediyor, Pottermore da onunla birlikte genişliyor. Kıyamet kopana ya da internet yok olana kadar her gün, sana yeni öyküler, yeni büyülü deneyimler, yepyeni röportajlar ve sahne arkalarından hınzırca alınmış haberler sunmaya devam edeceğiz.

Eski site nereye gitti?
Ah, uçmuş siteler cennetine? Son Bina Kupası’nı verdik, İksir sınıfını askıya aldık ve orijinal Pottermore.com’u kapattık. Bunu hangi Merlin-aşkına nedenden yaptık? Çünkü sana sunabileceğimiz çok daha fazla şey var; yazılar, filmler, piyesler, kitaplar, karakterler, mekânlar, analizler, üstelik ilerde kendi Patronus’unu keşfedebileceğine dair dedikodular da dönüyor…

Peki bu kazan pastasının kreması? Yeni Pottermore logosu J.K. Rowling’in kendi elyazısı.

Ya Seçme Töreni’ne ne oldu? Söylentileri dönen Patronus testi nerde? Artık asa alamayacak mıyız?
İyiki sordun! Seçmen Şapka’yı geri getireceğiz, böylece Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff ya da Slytherin’den mi olduğunu öğrenebilceksin. Yakında Patronus’unun şeklini öğrenip bunun ne anlama geldiği hakkında kafa yorabileceksin, bir asan da olacak ve kimbilir daha başka hangi sihirli şeyleri ekleyeceğiz. Bir gözün haberler sekmemizde olursa yenilikleri ilk sen öğrenirsin. Site sürekli gelişen bir yapıya sahip ve biz senin fikirlerini önemsiyoruz, bize düşüncelerini anlat biz de sihrimizi konuşturalım.

Cursed Child kim?
İyi deneme! Sonraki soruya geçelim.

Piyesin serinin devamı niteliğinde olmadığına emin misiniz?
Oldukça eminiz. Son derece. Çok çok çok eminiz.

Eddie Redmayne gerçekte nasıl biri?
Israrcıysan senin için öğrenebilirim.

Peki Üçbüyücü Turnuvası’ndaki ejderha?
Hatırlatması için şuraya*** bir göz at derim (rica ederim)

Pottermore ekibi bir şatoda mı çalışıyor?
Hayır, ama bu fikri hemen öneriler sandığımıza atıyorum.

Hermione sevgisiyle dolu kalbimin en derinlerinden, yenilenip geliştirilmiş Pottermore’a hoş geldiniz diyorum. Size bu siteyi sunmak için gerçekten çok çalıştık ve yürekten umuyoruz ki onu bizim kadar seversiniz.

Beni sorarsan, ben KOCAMAN bir Harry Potter hayranıyım (kocaman derken çok seviyorum anlamında dedim; öyle dev gibiyim demeye çalışmadım) ve gazeteciyim. Size haberler, röportajlar ve sahne arkası sırları getirmek için buradayım. Sizin Pottermore Muhabiri’niz olmak büyük onur. Hadi burada biraz eğlenelim ha, ne dersiniz?

Ginny Weasley’in Patronus’una gelince…



Pottermore Muhabiri

* 2016 yazında ilk olarak Londra’da sahnelenmesi planlanan, içeriği açığa çıktığında Lanetli/Hüzünlü/Talihsiz Çocuk olarak çevrilebilecek, J.K. Rowling'in yayımlanmamış bir hikâyesinden uyarlanan tiyatro oyunu.
** 18 Kasım 2016’da 3D formatında gösterime girmesi planlanan, çekimleri hala süren Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? filminin başrol oyuncusu. Fantastik canavarlar hakkındaki, filme adını veren kitabın yazarı Newt Scamander rolünde.
*** Macar Boynuzkuyruk
En tehlikeli ejderhalardan biri, Harry, Üçbüyücü Turnuvası görevlerinden ilkinde, kuluçkadaki bir anne Macar Boynuzkuyruk’la karşı karşıya geldi.
 illüstrasyon: Paul Catling
Orijinal Metin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder