16 Aralık 2015 Çarşamba

‘Fantastik Canavarlar’ Fragmanını İzleyin

İlk ‘Fantastik Canavarlar’ fragmanı elimize düştü. Büyük fragman incelememiz için okumaya devam edin.

Herkes oturduğu yerde rahatsa başlayalım…



Az etkisinden çıkın. Analizimize başlayalım öyleyse, değil mi?



Kasvetli bir gümbürtünün sonrasında, karanlıklardan bir fısıltı duyuyoruz: ‘Lumos Maxima’. Ses Newt’a ait, ama bu kadar parlak bir ışığa nerede ihtiyaç duyabilir ki?



Bir kez daha ‘Lumos Maxima’, sonra büyü gümüşi-mavi şeritler halinde aniden ekrana yayılıyor. Kesinlikle büyücülük dünyasına geri dönmüşüz.




Amanın, bu hayra alamet görünmüyor. Tina Goldstein (Katherine Waterson) elinde Newt’ın valiziyle, saygın görünüşlü cadı ve büyücülerle dolu, kocaman, gotik tarz bir salonda duruyor. Bu yer de neyin nesi ve Tina neden bu kadar gergin? Düşünüce, neden Newt’ın valizi onda ki?

Bu sahneden sadece salonun duvarındaki, önemli diyebileceğimiz büro nişanını yakalıyoruz. Bunu fark eden sadece biz miyiz yoksa bu kadar büyücü sadece Quidditch ya da disiplin duruşmaları söz konusu olduğunda mı bir araya toplanıyor? Hiç ortaları yok.



‘Bir büyücü dün, elinde bir valizle New York’a ayakbastı…’

Bahsi geçen büyücünün kim olabileceği hakkında bir fikrimiz var. Yaptığınız cesaret ister Bayan Goldstein – ciddi büyüklükte bir kalabalığın karşısındasınız. Zemindeki sembolün anlamı da ne? Başındaki eşsiz aksesuarla Tina’nın önünde tepkisizce duran siluet de kim ola?




Amerika Birleşik Devletleri Sihir Konseyi’nin görkemli mührünün önünde Carmen Ejogo tarafından canlandırılan Seraphina karakteri duruyor. Bu da bizi hikayedeki rolü hakkında meraklandırıyor.

Tam halini ilk kez gördüğümüz MECUSA logosu beklentilerimizi karşılıyor: haşmetli bir Anka, altın rengi alevlerden yükseliyor; yıldızlar ve şeritler – Amerikan büyücülüğü her yerden fışkırıyor. Lafı açılmışken, ilgilenenler için 48 yıldız saydık – hoş detay.




‘Sihirli yaratıklarla dolu bir valiz…’

Woolworth Binası’nın önünü görüyoruz. Elbette MACUSA karargahının kendisi, Sihsizlerin gözlerinden gizlenmiş.



Gri takım elbise giymiş birisine ait bu kol Tina’nın mı? Yoksa Newt’ın valizi başka birisinin eline daha mı düşüyor? Eşyalarına sahip çık Scamander!



‘…ve ne yazık ki aralarından bazıları kaçtı…’

Deme be. Percival Graves (Colin Farrell) olay yerini inceliyor. Farrell’ın önemli bir MACUSA Seherbaz’ı kılığına bürünmüş halini ilk kez görüyoruz.



Bir kükreme mi duydum? Neyden geldi o kükreme? Ve inilti? Bir inleme duyduğuma eminim.



‘Açık mı kalmış?’



‘Azıcık’ Bir J.K. Rowling klasiği.

Burası neresi? Newt’ın New York’ta kaldığı pansiyon mu? Seyahat halindeki bir Sihirliyaratıkbilimci’nin yatağı olduğu düşünülünce ne kadar da mütevazı.




Newt, New York sokaklarında ulu orta büyü yaparken Tina’nın ‘Bay Scamander!’ şeklindeki çığlını duyuyoruz. Amerikan büyücülük topluluğunun, İngilizlerinkinden daha gizli olduğunu bildiğimize göre, bu cesaret isteyen bir hamle. Böyle büyük bir riski neden alsın ki?

Newt’ın arkasındaki, elinde onun valiziyle Jacob (Dan Fogler). Yine mi Newt? O şeye mukayyet olmalısın.




Kulağa Harry Potter serisinin ana parçasından bir şeyler hatırlatıyor ama daha önce hiç duymadığımız bir şekilde. Lumos yaşasın Maxima!

İşte Fantastik Yaratıklar Nelerdir, Nerede Bulunurlar dünyasına attığımız ilk adım. Önümüzdeki aylarda daha da fazlasını sizlere sunacağız. 

2 yorum:

  1. Son paylaşımınızın üzerinden uzun bir süre geçince bu paylaşımı görmek beni çok sevindirdi.

    Yaptığınız işte çok iyisiniz, bunun en büyük göstergesi çevirilerde hiç bir ayrıntıyı atlamıyor oluşunuz.

    Teşekkür eder ve yaptığınız işte başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      Elimden geldiğince o dünyaya ilişkin ek bilgileri içeren yazılardan Türkçe bir arşiv oluşturmaya çalışıyorum. Okunduklarını düşünmediğimden hobi niyetine yaptığım bu çevirilere pek yoğunluk vermedim ama yorumunuzun sağladığı motivasyonla kesinlikle yeni içerik eklemeye dönücem.
      Tekrar çook çok teşekkürler.

      Sil