22 Ocak 2016 Cuma

Peron Dokuz Üç Çeyrek


J.K. Rowling’in Düşünceleri
Genç cadı ve büyücüleri yatılı okullarına ulaştıracak gizli peronun numarasını seçerken Muggle peronlarının arasında bir sayı olması gerektiğine karar kıldım – yani belli ki kesirli bir ifade kullanacaktım. Bu durum, King’s Cross’un tam sayılı peronları arasında daha kaç tane kesirli peron bulunabileceği şeklinde ilginç bir soru doğurdu ve ben sayılarının hiç de az olmadığını tahmin ediyorum. Kitapta lafı hiç geçmese de, Şark Ekspresi’nin Avrupa kıtasındaki büyücü köylerinden geçen bir benzerinin (peron yedi buçuk olabilir) var olabileceğini düşünmek hoşuma gidiyor. Üstelik Celestina Warbeck* konserleri gibi ayda yılda bir gerçekleşebilecek büyük etkinlikler sebebiyle, başka peronlar da (ayrıntılar için biletlerinizi kontrol edin) ihtiyaç halinde hizmete sunuluyor olabilir.

Dokuz üç çeyrek sayısı üstünde fazla kafa yormaya gerek bırakmadan oluştu ve sayıyı tek seferde belirlemiş olmaktan çok mutluyum. Cuk oturtan yanı elbette ki ‘üç çeyrek’ kısmı.



*Altıncı kitapta Molly Weasley’in radyodan dinlediğine şahit olduğumuz ‘Aşk Kazanı’ şarkısını seslendiren büyücü-şarkıcı bayan. İlerleyen zamanlarda hakkında detaylı bir yazı gelecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder