30 Ocak 2016 Cumartesi

Castelobruxo

[Telaffuz: Kes – tel – o – bru – şu]

Güney Amerika’nın her köşesinden öğrenci kabul eden Brezilya’nın büyücülük okulunu, yağmur ormanlarının en derinlerinde saklanmış halde bulabilirsiniz. Görkemli şato oradan geçmiş tek tük Muggle’ın gözünde bir harabeden ibaret (Hogwarts’ın paylaştığı bir aldatmaca; fikrin asıl sahibinin hangi okul olduğu konusunda görüş ayrılıkları mevcut). Castelobruxo altından taşlarla örülü kare temelli heybetli bir yapı, sıklıkla tapınağa benzetilir. Okul binası ve arazi Caipora’lar tarafından korunuyor. Bu minik ve tüylü ruhani varlıklar olağanüstü derecede yaramaz ve kurnazdır, gecenin karanlığında gizlenip öğrencilere ve ormanda yaşayan yaratıklara göz kulak olurlar. Eski Castelobruxo okul müdiresi Benedita Dourado, Hogwarts’a yaptığı karşılıklı resmi bir ziyaret sırasında okul müdürü Armando Dippet’in hortlak Peeves hakkındaki şikayetlerine içten bir kahkaha atmıştı. ‘Gerçekten şikayet edecek bir şeyin olsun’ diyerek Yasak Orman için bir düzine Caipora gönderme önerisi kabul edilmedi.

Castelobruxo öğrencileri yeşilin canlı bir tonunda cübbeler giyerler, Bitkibilim ve Sihirli Yaratık Bilimi derslerinde özel bir yetenekleri vardır; Güney Amerika’nın sihirli bitki örtüsünü ve hayvan çeşitlerini incelemek isteyen Avrupalı öğrenciler* için oldukça rağbet gören değişim programlarına sahip bir okul. Castelobruxo birkaç tanınmış ismi de mezun etti: dünyanın en ünlü iksir üreticilerinden Libatius Borage (çok sayıdaki eserlerinden bazıları: İleri Seviye İksir-Yapımı, Asya’ya Özgü Panzehirler, Şişedeki Festival!) ve dünyaca ünlü Peru Quidditch takımı Tarapoto Tree-Skimmers’ın kaptanı Joâo Coelho.


*Bill Weasley’nin ailesinin maddi gücünün yetmediği gezilerden biri de buydu, sonucunda hayal kırıklığına uğrayan mektup arkadaşı posta ile hoş olmayan şeyler yollamıştı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder