31 Ocak 2016 Pazar

Redmayne’e Göre ‘Fantastik Canavarlar Hayal Gücünün Sınırlarını Zorluyor’

‘Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?’ filminin kamera arkasından çok özel bir video, Orlando’da Bir Harry Potter Şenliği için toplanan binlerce hayrana gösterildi.

Elbette keşfettiklerimizi sizlerle paylaşacağız. Bazı şeyler kendine saklamak için fazla güzel.

‘Gerçekten de mucizevi bir dünya’
Oscar sahibi, BAFTA ödüllü ve şimdi de Hufflepuff’ın gururu Newt Scamander’ı canlandıran oyuncu Eddie Redmayne, Fantastik Canavarlar dünyası hakkında ‘daha önce içinde bulunduğum hiçbir şeye benzemiyor’ yorumunu yapıyor.

Eddie Redmayne, Sihirli Yaratık Bilimci Newt Scamander rolünde
Bildiğimiz üzere Newt sihirli yaratıklarla dolu bir valizle New York’a geliyor. Bazıları kaçıp Amerika’nın sihirli yüzünü Sihsiz gözlere karşı savunmasız hale getiriyorlar. ‘Bu da, kaos doğuran sonu gelmez olaylar zincirinin fitilini ateşliyor. Ve her şeyin merkezinde, dört kişi var.’ diyor Redmayne.

Alison Sudol kimi zaman bir ‘Sihsiz’ olduğunu unutuyor
Bahsi geçen dört kişiden biri Queenie Goldstein, şarkıcı-söz yazarı ve oyuncu Alison Sudol tarafından canlandırılıyor. Anlaşılan Alison oynadığı karakterin asasına baya alışmış: ‘Bazen elimde bir şeyle dolaşırken eşyaları hareket ettiremediğimi unutuyorum.’

Ayrıca J.K. Rowling anlatımının büyük bir hayranı: ‘Hikayeleri çok anlamlı ve duygu dolu’

Alison Sudol Queenie rolünde

Goldstein kız kardeşlerin iletişimi hakkında da Alison’ın birkaç ilginç yorumu var: ‘Birbirini yetiştirmiş iki kız kardeş söz konusu ve aralarında güçlü bir bağ var.’ Kesin bir bilgimiz yok ama bu fotoğrafta Alison, Katherine’in aklından neler geçtiğini tam olarak biliyormuş gibi görünüyor. Ki bu tamamen mümkün bir şey – sonuçta bir Zihnefendar’ı canlandırıyor.

Alison Sudol ve Katherine Waterston, Queenie ve Tina Goldstein kızkardeşler rolünde

İki kardeşin 1920ler modasına uygun kostümlerinden heyecan verici bir görüntüyle karşı karşıyayız ayrıca Queenie’nin MACUSA* merdivenlerini çıktığını görüyoruz. Tina’yı görmek için mi uğramış yoksa Bayan Goldstein’in Amerikan Büyücülük Hükümeti Genel Merkezi’nde bulunması için başka bir neden mi var?

Tina Goldstein ‘duygulu’ bir karakter
Geçen ay Fantastik Canavarlar’ın yayımlanan ilk fragmanında Katherine Waterston’ı kasvetli bir MACUSA büyücüler toplantısına gergin gergin adım atarken izlemiştik. Leavesden Stüdyoları'nda yeniden yaratılan New York sokaklarında konuşurken çok daha rahat görünüyor. Katherine’in dediğinde göre karakteri Tina ‘çok duygulu; özverili, dayanıklı ve cesur.'

Katherine Waterston, Leaveseden Stüdyoları'nda röportaj verirken

Tina’nın MACUSA kariyerinin önü kesilmiş olsa da kesinlikle hikayenin merkezinde yer alıyor. Tina’nın elinde asasıyla gerçekten son derece ciddi göründüğü oldukça etkileyici sahnelere tanık olduk. ‘Bizden beklenen olayların gerçekmiş gibi görünmesini sağlamak bunun içinde izlemek için duyduğun merakı bastırman gerekiyor’ diyor Waterston.

Makaleye kısa bir Colin Farrell arası veriyoruz

Percival Graves ve orkestra şef batonlarından ilham alınarak tasarlanan asası

Görkemli bir palto

Yapımcılar ‘doğrudan J.K. ile’ çalışıyor
J.K. Rowling geçmiş yılın aralık ayında Fantastik Canavarlar setinde ‘eğlenceli bir gün’ geçirdiğini tweetlemişti. Yönetmen David Yates’in söylediği gibi, J.K. Rowling’in yazdığı ilk senaryo Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?: ‘Onun büyülü evreninin 1926 yılı New York’una taşınmış hali’.

Seraphina’ya daha detaylı bir bakış
Söyleyebileceğimiz tek kelime ‘göz kamaştırıcı’. İngiliz oyuncu Carmen Ejogo’yu Seraphina karakteri için giyinmiş halde bir kez daha görebildik. Güçlü bir auraya sahip.

Oyuncu Carmen Ejogo, Seraphina rolünde
Jacob ‘hayatını düzene sokmaya çalışıyor’
Dörtlünün Sihsiz üyesi Jacob’dan pek haber alamamıştık. İlk fragmanda oyuncu Dan Fogler’ı sadece çok çok az görebildik ama bu video sayesinde Fantastik Canavarlar malumatımızda Jacob-ebatlarında bir gediğin dolduğunu söyleyebiliriz.

Dan Fogler, azimli bir fırıncı ve Sihsiz olan Jacob rolünde

‘Jacob savaştan dönmüş ve hayatını düzene sokup bir fırın açmaya çalışıyor. Sonrasında ise kendisini bu çokça sihirli olayların arasında buluyor.’ Dan’e göre ayrıca, Potter severler ‘nostaljiyle dolup filme duydukları sevgiyi bambaşka bir boyutta yaşayacaklar.’

Hikaye sadece Newt’la ilgili değil; Jacob, Tina ve Queenie karakterlerinin her biri merkezde. ‘Dört ana karakter de aslında olayların içinde bulunması beklenecek kişiler değil. Yaşananların bir kısmı da her bir karakterin olaya dahil oluşu.’

Ve son olarak…

‘Adeta hayal gücünün sınırları zorlanıyor’ diyor Eddie. Gördüğünüz gibi boynunda Hufflepuff renkleriyle! O renkleri gururla taşıyınız efendim. Kasım ayını sabırsızlıkla bekliyoruz.

*Magical Congress of the United States of America, Türkçe, Amerika Birleşik Devletleri Sihir Konseyi'nin afilli kısaltması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder