9 Kasım 2015 Pazartesi

Asalarda Uzunluk ve Esneklik


Asaların uzunlukları ve esneklikleri hakkında verilen bilgiler asa yapımcısı Mr Garrick Ollivander’ın konu üzerinde notlarından derlenmiştir.

Pek çok asa yapımcısı asanın uzunluğunu basitçe, kullanıcının cüssesine paralel şekilde seçer ancak bu yüzeysel bir ölçüttür ve çoğunlukla işe yaramadığı net olarak görülür. Tecrübelerime göre uzun asalar, uzun boylu büyücülerin eline yakışsa da; yüce bir kişiliğe sahip, daha rahat ve çarpıcı türde büyüler yapan bireyleri seçme eğilimindedirler. Orta boy asalar ise, daha zarif ve şık büyülere uygundur. Yine de asalarla ilgili hiçbir unsur tek başına değerlendirilmemelidir. Ağacın türü, öz ve esneklik de aynı derecede önem taşıyabilir ya da asa boyunun etkilerini güçlendirebilir.
Asa uzunlukları genellikle 23–36 cm aralığındadır. Fazlasıyla kısa (20 cm ve altı) veya çok uzun (38 cm ve üzeri) asalar satmış olmakla birlikte, bu fazlasıyla ender rastlanan bir durumdur. Çok uzun asaların gerektiği durumlarda asa sahibinin fiziğinde bir aşırılık söz konusudur. Bununla birlikte, göze batacak kadar kısa asalar boyu kısa kişileri değil de, karakterinde bazı eksiklikler taşıyanları seçer (uzun asalarla eşleşmiş çok sayıda ufak cadı ve büyücü vardır).
Asanın esnek ya da sert olması, asa ve sahibinin içindeki uyum yeteneğinin, değişikliklere duydukları isteğin bir göstergesidir. Lakin tekrar ediyorum, bu bilgi ne asa ağacından, özünden, uzunluğundan; ne de asa kullanıcısının hayat tecrübelerinden ve sihir tarzından ayrı şekilde ele alınmamalıdır. Bunların her biri bahsi geçen asayı eşsiz hale getiren faktörlerdir. 

Film için tasarlanmış Ölüm Yiyen asalarından üçü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder