10 Kasım 2015 Salı

Fantastik Canavarlar Logosunun Gizemleri

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar logosu vahşi hayata salındığına göre biz de Warner Bros.’un tasarım ekibiyle bu sanat eserini yaratmaları hakkında lafladık.  

Fantastik Canavarlar gerçek. Çekimleri devam ediyor ve yapımcıların elindeki bu yepyeni esrarengiz logoyu filmin öncesinde görme fırsatını yakaladık.


Net olarak görülen bir şey var: logo açık şekilde J.K. Rowling’in Büyücülük Dünyası sınırları dahilinde, yine de apayrı bir canavar.

Film 2016 Kasımında gösterime girmeden evvel şifrelerini kırmak haddinden fazla eğlenceli olacak. Tasarım ekiplerinden biriyle süreç hakkında konuştum: ‘Söz konusu Harry Potter iken ortada kitaplar vardı ve hayranları filme taşınan şimşek şeklinin ne anlama geldiğini biliyordu. Fantastik Canavarlar’da ise J.K. Rowling’in parça parça yazıları var ancak öykü tam bir sır. Bir muamma söz konusu.’

Karşımdaki delikanlı, kafamda yeni soru işaretleri meydana getiriyor.

Coşkuyla ‘Ve bu heyecan verici bir şey’ diyor. ‘Bizler de hayranlardan bazıları olarak, bunun eğlencenin bir parçası olduğunu söyleyebiliriz. Tasarım sahipleri olmasaydık, logoyu ilk gördüğümüzde bizleri ne heyecanlandırırdı? Bakış açımız bu olmalıydı. Birçok kişinin kendine özgü düşünme şekline hitap etmek istiyorsunuz, ama söz konusu logoyken – herkesin anlayabileceği bir şey yapmalısınız.

Harry Potter’ı düşündüğünde logosu hemen aklına geliyor: Sapı şimşek şeklindeki bir ‘P’ve kelimelerin görüntüsü. Bu logonun da aynı dünyanın bir parçası izlenimi yaratmasını istedik. Markalaşmış tasvirden izler taşıdığı halde yeni ve özgün bir şey ortaya çıkarmaya uğraştık. Fantastik Canavarlar’a yaraşır tarzda bir şey.’

Öyleyse ilham aldıkları canavarlar hangileriydi? Spoiler vermemek adına tasarım ekibi ağzını sıkı tuttu, ancak söylediklerine göre ‘S’ harfi filmde yer alan bir yaratıktan uyarlanmış.

‘Logo pek çok canavarın karışımı, sadece birinin aktarılması değil. ‘S’ harfinde kullandığımız fikri bulmak heyecan vericiydi. Sonrasında düşündük ki diğer harfleri de pençeler ya da kaburgalar sayesinde vurgulayabiliriz – ‘S’ harfi başta olmak üzere, diğer yaratıklara yönelik ipuçları ekleyebiliriz. ‘

Duymuş olabileceğiniz gibi Fantastik Canavarlar, Çılgın Yirmiler’de geçiyor – tasarımla uğraşan herkes için zengin bir alan. Peki ellerinin altındaki Caz Çağı dekorları, onları baştan sona o dönemi yansıtan bir ürün ortaya koymaya teşvik etmiş miydi?

‘1920lerdeki New York’u aklınıza getirdiğinizde mimaride art deco akımı ve metro sistemiyle, gelişim aşamasındaki bir büyük şehirle karşılaşıyoruz. Çılgın Yirmiler kendisinden bir şeyler koparabileceğiniz görsel bir imaja sahip, ancak J.K. Rowling’in penceresinden o dünyayı ne şekilde görürdünüz? Logonun akılda yer etmesini ve her döneme uygun görünmesini gerekiyordu. Yani art deko akımı ve 1920ler ruhu aklımızın bir köşesinde olmakla birlikte, hikayenin tam olarak nereye varacağını bilmiyoruz.’

Sahiden nereye gidiyoruz?..

Pottermore Muhabiri

Fantastik Canavarlar film logosunun diğer diller için hazırlanmış versiyonları
üstlerine tıklayarak büyütebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder