19 Haziran 2016 Pazar

Hogwarts Ders Kitapları, Birinci Sınıf

1. Sınıflar İçin Temel Büyüler Kitabı
Miranda Goshawk tarafından hazırlanan 1. Sınıflar İçin Temel Büyüler Kitabı, Hogwart’ta ilk yıllarını geçirecek öğrenciler için gerekli metinler içerir.

Tılsımlar, Biçim Değiştirme büyülerinden şu yönleriyle ayrılır: tılsım belirli özellikleri bir nesneye veya canlıya eklemekken, biçim değiştirme büyüleri söz konusu nesne veya canlıyı tamamen bambaşka bir şeye dönüştürecektir.
Basit tılsımları bozmak pek de zor değildir ve genç bir büyücüyken öğrendiğiniz çoğu tılsımın etkisi günler, hatta saatler içerisinde kaybolur.
Karanlık tılsımlar; nazar, uğursuzluk büyüleri ve lanetler olarak bilinir. Bu kitap bu tür büyüleri içermez.
Tılsımlama işlemi sırasında dikkatinizin dağılması acı verici sonuçlar doğurabilir – ‘f’ sesini çıkarması gerekirken ‘s’ dediği için üstünde bir bizonla yere yapışan Büyücü Baruffio’u aklınızdan çıkarmayın.
Kimi tılsımlar ebatça büyük yaratıklar üzerinde etkisizdir. Hüçlü büyüler dışında hiçbir şeyin işlemediği bir deriye sahip troller buna örnek gösterilebilir.



Biçim Değiştirme İçin İlk Adım
Emeric Switch’in Biçim Değiştirme İçin İlk Adım kitabı, birinci-sınıfların alınacak kitaplar listesindeki Biçim Değiştirme ders kitabı.

 Biçim Değiştirme yaparken asanızı sert ve emin şekilde sallamanız çok önemlidir. Asanızı gereksiz yere oynatıp çevirirseniz Biçim Değiştirme işleminiz muhakkak hüsranla sonuçlanacaktır.
Biçim Değiştirme büyüsüne geçmeden önce, önünüzdeki şeyin dönüşmesini umduğunuz nesneyi kafanızda net bir şekilde canlandırın.
Yeni başlayanlar büyüyü harfi harfine söylemelidir. Daha tecrübeli büyücülerin büyüyü sesli şekilde dile getirmelerine gerek yoktur.
Kısmı Biçim Değiştirmeleri layıkıyla gerçekleştirmek daha zordur ama düzgün şekilde yapmaya çalışmalısınız. Bir iskemleyi üstünde tavşan başı bulunur vaziyette bırakmak sorumsuzca ve tehlikelidir. ‘Reparifarge!’ dediğinizde nesne veya yaratığın normal haline dönmesi gerekir.
Yetenekli ve güçlü bir büyücü değilseniz, ebatça büyük yaratıklara Biçim Değiştirme uygulamak zordur. Boyunuzdan büyük işlere kalkışmayın.



Bin Bir Büyülü Ot ve Mantar
Phyllida Spore’un yazdığı Bin Bir Büyülü Ot ve Mantar, iksirlerde sıklıkla kullanılan belli başlı sihirli bitki türlerini detaylıca anlatır.

Geyikotu güçlü bir şifalı ottur ve kuvvet verir, derin olmayan yaraların iyileşmesi için çiğ halde tüketilebilir.
Pıtırkurt salgısı sık kullanılan bir kıvam arttırıcıdır.
Bıldırcınotu kimi kaynaklarda düğünçiçeği veya kurtboğan olarak geçer.
Moly, büyü bozmak amacıyla yenilebilinen güçlü bir bitkidir. Beyaz çiçek açar ve sapı siyahtır.
Adamotu’nun çığlığı duyan kişi için ölümcüldür.
Kıpırağaç sihirli bir üvez türüdür ve gövdesine tutunan kişiyi Karanlık yaratıkların saldırısından korur.
Durdurulamayan bir kahkahaya kapılmak istemiyorsanız, Alihotsy ağacının (Sırtlan ağacı diye de bilinir) yapraklarını asla yemeyin.




Karanlık Güçler:  Kendini Savunma Elkitabı
Quentin Trimble tarafından yazılan Karanlık Güçler: Kendini Savunma Elkitabı, Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersindeki ilk yılları olan öğrencilere gerekli bir kaynak.

Kurt adamların dişleri zehirli olduğundan, kurt adam ısırıkları sihir yoluyla iyice temizlenmelidir, ancak kurt adam olduktan sonra bunun geri dönüşü yoktur. Ne pahasına olursa olsun ısırılmaktan kaçınmak gerekir.
Kırmızı Kafalar’dan uzak durun. Bu Karanlık, cücemsi yaratıklar insan kanının akmış olduğu yerlerde gizlenirler ve savunmasız bulduklarını döverek öldürmeye kalkarlar.
Zombiler yalnızca Amerika’nın Güney kesiminde yaşarlar. Yaşayan Ölü’deki vampir örnek olarak gösterilebilir, ayrıca grimsi renginden ve çürük kokusundan tanınabilir.
Cadalozlar insan görünümüne sahip, çocuk-yiyen yaratıklardır. Yine de gelende, normal bir cadı olamayacak kadar fazla siğilleri vardır.



Lanetler ve Karşı-Lanetler
Lanetler ve Karşı-Lanetler, nazar ve lanetler içeren bir büyü kitabıdır. Profesör Vindictus Viridian tarafından hazırlanmıştır.

Gıdıklama Büyüsü: Asanı dosdoğru düşmanına doğrultup ‘Titillando!’ diye bağır.
Bacak-Kitleyen Laneti: Asanı dosdoğru düşmanına doğrultup ‘Locomotor Mortis!’ diye bağır.
Tümden-Felç Laneti: Asanı dosdoğru düşmanına doğrultup ‘Petrificus Totalus!’ diye bağır.
Dil-Yutturma Büyüsü: Asanı dosdoğru düşmanına doğrultup ‘Mimble Wimble!’ diye bağır.
Pelte-Bacak Laneti: Asanı dosdoğru düşmanına doğrultup ‘Locomotor Wibbly!’ diye bağır.

1 yorum:

  1. Harika bir blog, yazılarınızın devamını bekliyorum dört gözle

    YanıtlaSil